fbpx

Γιορνταμηλάκης: «Η προσπάθεια και οι κόποι της Μαρίας την επιβράβευσαν και με το παραπάνω»

Γιορνταμηλάκης: «Η προσπάθεια και οι κόποι της Μαρίας την επιβράβευσαν και με το παραπάνω»

Ο Χανιώτης προπονητής του Καρτερού, Στέλιος Γιορνταμηλάκης, αναφέρθηκε στο athlitiko.gr στις επιδόσεις που είχε η Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U16 στο Δυρράχιο της Αλβανίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ούτε στα χρυσά χρόνια της dream team της ελληνικής άρσης βαρών δεν είχε έρθει μια ανάλογη επιτυχία σε αυτή την ηλικία.

«Χαίρομαι παρά πολύ για την επιτυχία της Μαρίας. Η προσπάθεια και οι κόποι της την επιβράβευσαν και με το παραπάνω, καταφέρνοντας σ’ έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου αυτή την επιτυχία. Ηταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας με πολύ υψηλό επίπεδο και πολλές αλλαγές, παρ’ όλα αυτά με την βοήθεια από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Μιχάλη Τζαμπαζάκη και την αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Αννα Στρούμπου καταφέραμε με στρατηγική να βρεθούμε ψηλά. Επόμενος μεγάλος στόχος το ευρωπαϊκό Κ15 όπου και εκεί ευελπιστούμε σε μια καλή θέση», είπε αρχικά..

Στην ερώτηση αν περίμενε αυτή την επιτυχία, απάντησε: «Ναι, ήμασταν πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις απλά σε τέτοιους αγώνες όλα είναι πιθανά. Οπως για παράδειγμα η δεύτερη θέση στο σύνολο ήταν ισοβαθμία».

Τέλος, ανέφερε: «Με την Μαρία ξεκινήσαμε μαζί την προπόνηση τον Αύγουστο του 2021. Το αστείο της ιστορίας ήταν ότι δεν ήθελε στην αρχή να έρθει και την έφερε η μητέρα της με το ζόρι γιατί έκανα προπόνηση σε αυτήν! Τελικά δέσαμε από την πρώτη στιγμή και ξεκινήσαμε να κάνουμε CrossFit μέχρι που καταλάβαμε ότι η άρση βαρών είναι το άθλημα της. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους και φτάσαμε ως εδώ, φέρνοντας μια επιτυχία που ίσως και στα χρόνια της dream team δεν είχε έρθει, σε αυτή την ηλικία πάντα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών